HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 juli 2018

Groenewegen sprint naar tweede etappezege in Tour de France

Dylan Groenewegen heeft op de Franse nationale feestdag zijn tweede opeenvolgende etappezege geboekt. Na zijn imposante overwinning in Chartres bleef de 25-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo In de straten van Amiens koelbloedig. Hij kwam pas in de laatste meters uit het wiel van zijn concurrentie en won opnieuw met groots machtsvertoon.

Voor Groenewegen is het zijn derde etappezege in de Tour de France. Het is zijn elfde zege van dit seizoen en de tweeëntwintigste voor Team LottoNL-Jumbo.

Groenewegen werd perfect in stelling gebracht door Paul Martens en Amund Grondahl Jansen, nadat Timo Roosen door een valpartij was teruggeslagen. Groenewegen timede zijn sprint perfect en won rit acht met overmacht.

“Dit is heel mooi. Hier hebben we de afgelopen weken hard voor gewerkt”, aldus Groenewegen. “Het was constant vechten voor een goede positie. Ik koos voor het wiel van Greipel en toen ik hem schouder aan schouder zag gaan met Gaviria dacht ik: nu is het moment. Ik moet de ploeg bedanken voor hun vertrouwen en steun. Zonder mijn teamgenoten was dit nooit gelukt.”

Merijn Zeeman, sportive director van Team LottoNL-Jumbo, is in zijn nopjes met de twee ritzeges van Groenewegen. “We zijn in 2016 met het hele team begonnen met de eerste stappen in het sprintproject rond Groenewegen. De intentie was destijds om in 2018 te gaan voor ritzeges in de Tour. Dat hij nu twee etappezeges pakt na vorig jaar ook al gewonnen te hebben in de Tour, doet veel deugd. Zeker omdat we hem na zijn eerste jaar bij Roompot verder opgeleid hebben tot de sprinter die hij nu is. Dylan ontwikkelde zich ieder jaar een beetje meer en dat werpt nu zijn vruchten af. Ook Amund Jansen, Paul Martens, Timo Roosen, Tom Leezer en Robert Wagner spelen hier een grote rol in. Ons beleid is het ontwikkelen en beter maken van jonge talenten. Alle middelen en expertise worden daarin gestoken en dat werpt nu zijn vruchten af. We letten daarbij op alle details van training, voeding tot en met het materiaal. Iedereen binnen deze ploeg draagt daar zijn steentje aan bij. We zitten allemaal op dezelfde lijn en dat is nodig om te blijven groeien.

RELATED

21 oktober 2018 in Wielrennen

Tolhoek tweede in Japan Cup