HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 februari 2018

Groenewegen staat leiding af in tweede etappe Algarve

De tweede etappe van de Volta ao Algarve em Bicicleta heeft Team LottoNL-Jumbo geen succes opgeleverd. Dylan Groenewegen ging dankzij de winst van gisteren in de leiderstrui van start, maar had al ingecalculeerd deze in de bergetappe van vandaag weer af te moeten staan. En zo geschiedde.

De ruim honderdtachtig kilometer lange etappe voerde de renners over flinke heuvels, met als hoogtepunt de finish op de net geen duizend meter hoog gelegen Fóia. Op die beklimming probeerde Team LottoNL-Jumbo-renner Sepp Kuss mee te springen in een ontsnapping, maar die werd snel bijgehaald door de groep met favorieten.

Dat was volgens ploegleider Merijn Zeeman niet erg. “We zijn hier niet gekomen met het oog op het klassement. Het gaat ons om de sprint en vandaag viel er weinig te sprinten. De jongens moeten dit soort dagen gebruiken om te investeren in hun conditie en om beter te worden”.

Dat zelfde geldt ook voor de twintig kilometer lange individuele tijdrit die morgen op het programma staat. “We hebben niet een uitgesproken favoriet om daar te scoren. Zaterdag staat wel weer omcirkeld in de agenda. Dan willen we weer gaan sprinten”, aldus Zeeman.