HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 oktober 2017

Groenewegen opent Tour of Guangxi met tweede plaats

Dylan Groenewegen is tweede geworden in de openingsrit van de Tour of Guangxi. De dagzege in deze Chinese WorldTour-wedstrijd ging naar de Colombiaan Fernando Gaviria. Hij wist in Beihai de sprint te winnen van Groenewegen en Ackermann.

De etappe bestond uit twee ronden van 53,4 kilometer in Beihai, een grote stad in het zuiden van China. De rit werd gekenmerkt door een vroege vlucht van vier renners. Het peloton werd geleid door de spintersploegen en met name Team LottoNL-Jumbo zorgde ervoor dat de achterstand niet groter dan 1’15” werd. Uiteindelijk kon het peloton zich opmaken voor een massasprint.

“Het was geen harde koers”, zegt Groenewegen teleurgesteld. “Het waren brede wegen en ook het klimmetje was geen probleem. De finale was snel en we zaten goed van voren. Ik had wat oponthoud, waardoor ik er niet goed uit kon komen. Daar baal ik wel van, maar ik weet ook dat er deze week nog een aantal mooie kansen komt om een plek hoger te finishen.” 

“Ik heb een goede ploeg gezien”, vertelt ploegleider Grischa Niermann. “De voorbereiding naar de sprint toe ging volgens plan, alleen de lead-out kon nog iets beter.” Volgens Niermann was de brede finishstraat niet bevorderlijk voor een goede sprinttrein. “Met zoveel ploegen die willen sprinten is het lastig om de sprinttrein op de rails te houden. Uiteindelijk lukte het ons om Dylan goed af te zetten en kon hij sprinten om de winst.” 

Of de chaotische lead-out een verschil maakte, weet Niermann niet. “Het is in ieder geval goed om te zien dat Dylan ontevreden was na de finish. Dat geeft duidelijk aan dat winnen hier ons enige doel is.”

De jonge Amsterdammer pakte met de tweede plaats zijn 23e podiumplek van dit seizoen. Het was vandaag zeker niet de laatste kans voor Groenewegen, want ook de komende dagen is het aan de sprinters. De Tour of Guangxi eindigt dinsdag met een heuvelachtige rit naar Guilin.

;

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi