HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 september 2017

Groenewegen vierde in millimetersprint Groot-Brittannië

Dylan Groenewegen is in de vierde rit van de Ronde van Groot-Brittannië naar de vierde plaats gespurt. De 24-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kon zich tijdens een millimetersprint in de debatten vooraan mengen, maar strandde net naast het podium. 

Groenewegen hield een beter gevoel over dan bij de rit van gisteren. “Ik denk dat we het vandaag goed hebben gedaan”, concludeerde hij. “Op drie kilometer van het einde hebben we ons als ploeg rechts vooraan in het peloton gepositioneerd. Gijs Van Hoecke kwam misschien wat te vroeg op kop, maar ik zat zeker niet slecht gepositioneerd.”

Desondanks begon ritwinnaar Fernando Gaviria in de beste uitgangspositie aan de sprint. “Hij was niet sterker”, denkt Groenewegen. “Kristoff en ik kwamen nog hard opzetten, maar we kwamen uiteindelijk te kort voor de overwinning. De sprint verliep goed. De voorbereiding ging ook uitstekend, maar het moet perfect gaan als je wilt winnen. Het is voor het eerst dat we in deze formatie de sprints aanvatten. Wat dat betreft doen we het zeker niet slecht. Ik kijk dus met vertrouwen uit naar de volgende dagen.”