HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 juli 2018

Groenewegen vierde na chaotische finale Tour de France

Dylan Groenewegen is in de vierde etappe van de Tour de France naar de vierde plaats gesprint. De 25-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo raakte in de chaotische finale een paar keer ingesloten waardoor hij niet voluit kon sprinten. 

Kopman Steven Kruijswijk viel twee keer gedurende de etappe, maar kon de rit zonder tijdsverlies en schade uitrijden.

De etappe kende een traditioneel verloop met een kopgroep die maximaal acht minuten kreeg en pas in de laatste kilometer werd ingelopen. Toch was het verre van een rustige dag met twee massale valpartijen. Team LottoNL-Jumbo bleef niet van pech bespaard, want ook Amund Jansen was in een valpartij betrokken. Noemenswaardige schade is er, op schaafwonden na, naar het zich laat aanzien niet. Jansen kwam nog knap terug voorin en kon samen met Timo Roosen en Paul Martens zijn werk doen voor Groenewegen. 

Groenewegen was na afloop teleurgesteld in het resultaat. “Ik was vandaag goed. De benen voelden super. Ik raakte in volle sprint een paar keer ingesloten, waardoor ik steeds opnieuw moest aanzetten. Als ik mijn sprint zie en hoe de benen voelden, ben ik teleurgesteld dat ik niet wist te winnen. Dat is erg balen, want zoveel kansen doen zich niet voor.“

Kopman Kruijswijk kwam met de schrik vrij. “Dit was echt weer zo’n dag dat je denk dat het rustig gaat en dan gebeuren er toch weer valpartijen. Ik zat goed voorin om uit het gedrang te blijven, maar ze vielen vooraan. Gelukkig viel ik bovenop anderen en was Robert de reddende engel die zijn fiets afstond. Gelukkig is het goed afgelopen en heb ik geen tijd verloren.”

RELATED