HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 september 2017

Groenewegen wint koninginnenrit Tour of Britain

Dylan Groenewegen heeft de koninginnenrit van de Tour of Britain gewonnen. In de massasprint in Cheltenham was de 24-jarige Amsterdammer Caleb Ewan te snel af. Het betekende de 23e zege van Team LottoNL-Jumbo dit seizoen, de zevende van Groenewegen. Naast de etappe-overwinning van Groenewegen, werd de leiderstrui van Lars Boom succesvol verdedigd.

 

De etappe van vandaag was vooral nat. Vrijwel de hele dag werd er in de regen gekoerst en dat maakte het er niet makkelijker op voor de renners. Groenewegen zag desondanks ploeggenoot Boom een sterke koers rijden. “Lars oogt sterk. Ze bleven hem aanvallen, maar hij pareerde telkens.” 

 

Na de laatste beklimming van de dag, was het aan de sprinter van Team LottoNL-Jumbo. “Ik was al tweede, derde en vierde geworden. Vandaag winnen voelt daarna dan extra mooi. De vorm wordt steeds beter”, aldus Groenewegen. 

 

Lars Boom zag Groenewegen vanaf een afstand de etappe winnen. “Ik heb hem zelfs nog via de oortjes aangemoedigd”, zei hij na afloop. “Voor mij was het een moeilijke dag, maar ik heb de leiderstrui kunnen verdedigen. Mijn ploeggenoten hebben daar hard voor moeten werken. Dat Dylan dat harde werk extra glans geeft maakt het helemaal af”, zei Boom.