HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 februari 2018

Groenewegen wint overtuigend Kuurne-Brussel-Kuurne

Dylan Groenewegen heeft met overmacht de zeventigste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De 24-jarige Amsterdammer bleef in de hectische koers koelbloedig en won zo zijn vierde koers van het nog prille seizoen. Voor Groenewegen betekende het tevens zijn eerste klassieke zege in zijn carrière.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat de koers zomaar op een sprint zou uitlopen. Groenewegen bleef uitermate koel, mede dankzij het teamwerk van Maarten Wynants in de finale en van de gehele ploeg gedurende daaraan voorafgaand.  Vooral Timo Roosen en Bert-Jan Lindeman waren goud waard toen het peloton in verschillende groepen uit elkaar gevallen was. Amund Grondahl Jansen zag wederom een goede koers in duigen vallen na een dubbele lekke band op een slecht moment.

Groenewegen was na afloop lyrisch over de ploeg. “Ik win hier dan wel vrij eenvoudig de sprint, maar de tweehonderd kilometer ervoor waren alles behalve makkelijk. Het was koud en winderig en er werd hard gereden. Na de Oude Kwaremont brak het in stukken en ik zat in het derde gedeelte. De ploeg heeft me perfect teruggebracht. Zo kon ik weer in de positie komen om te winnen. Ook toen Stuyven verder uitliep, zijn we nooit in paniek geraakt. Maarten heeft mij goed geholpen in de finale en ik kon het mooi afmaken. Dit is een heel mooie overwinning en een van en voor de ploeg. Toen ik aanging, wist ik wel dat het vroeg was. Maar er kwam niemand meer overheen. Dat ik hier win, bewijst dat ik het zwaardere klassieke werk ook aan kan. Dit is een mooie bevestiging”, aldus Groenewegen, die volgende week op zoek gaat naar meer succes in Parijs Nice.

 

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course