HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 augustus 2018

Groenewegen wint voor derde maal Veenendaal-Veenendaal

Dylan Groenewegen heeft voor de derde keer in zijn carrière de Nederlandse semi-klassieker Veenendaal-Veenendaal gewonnen. De 25-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo is daarmee recordhouder. 

Groenewegen won in Veenendaal de massasprint na een indrukwekkende lead out van Gijs Van Hoecke en Timo Roosen. Team LottoNL-Jumbo controleerde de wedstrijd met verve en bracht Groenewegen in een ideale positie naar de sprint. 

De overwinning van Groenewegen is zijn twaalfde zege van het seizoen en de negenentwintigste voor Team LottoNL-Jumbo.

“Dit is een overwinning van en voor de gehele ploeg”, aldus Groenewegen. “De ploeg heeft de wedstrijd vanaf het begin goed gecontroleerd. Mijn ploeggenoten reden echt heel sterk. Nochtans had ik geen goed gevoel in het begin. Drie keer hier winnen is prachtig. Drie jaar geleden won ik hier mijn eerste profkoers. Deze wedstrijd is speciaal voor mij. Het is een Nederlandse koers, we zijn een Nederlandse ploeg en we wilden hier graag winnen. En dat is gelukt. Super.”

Toch was het geen gemakkelijke wedstrijd. “We waren de enige WorldTour ploeg aan de start. Dan weet je dat iedereen naar jou gaat kijken en dat het een lastige dag wordt. Het was moeilijk controleren, met een mannetje minder. Het was veel draaien en keren, maar de jongens hebben dat goed gedaan. Ik ben erg blij dat ik na mijn zware valpartij in de Tour en een moeilijke BinckBankTour weer langzaam de oude wordt. Dit geeft vertrouwen.”

;

RELATED