HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 juli 2018

Groenewegen zesde in openingsetappe Tour de France

Dylan Groenewegen is in de openingsetappe van de Tour de France zesde geworden. De 25-jarige sprinter van LottoNL-Jumbo moest in de slotkilometer van te ver komen om ritwinnaar Gaviria te bedreigen. Groenewegen draagt morgen wel diens witte jongerentrui.

De etappe door de Vendée werd gekenmerkt door een vroege vlucht die maximaal vier minuten kreeg. Vooral door het beulswerk van Robert Gesink werd de kopgroep in de laatste tien kilometer ingelopen.

Groenewegen werd door Paul Martens, Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen in de voorste gelederen geposteerd. “Maar ik had vandaag niet de power”, aldus de Amsterdammer. “Ik had niet de benen die ik het hele jaar wel had. De ploeg leverde uitstekend werk en ik voelde me eigenlijk de hele dag wel goed. Pas na de val van Démare kon ik mij niet meer goed in gang trekken en niet in de gewenste positie aan de sprint beginnen. Natuurlijk is dat teleurstellend, maar we gaan er morgen gewoon weer voor.” 

Gesink presenteerde zich sterk in een andere rol dan we van hem gewend zijn. “Dylan heeft het hele jaar laten zien dat hij goed is. Hij gaat het zeker in deze Tour nog laten zien”, aldus de renner die honderdtachtig kilometer op kop van het peloton reed. “Deze rol is een beetje nieuw voor mij, maar op dagen zoals vandaag doe ik gewoon met plezier mijn werk. Heel graag zelfs.”

RELATED