HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 augustus 2018

Groenewegen zesde in openingsrit Binck Bank Tour

Dylan Groenewegen is in de eerste etappe van de BinckBank Tour tekort gekomen om mee te sprinten voor de overwinning. De renner van Team LottoNL-Jumbo kwam in Bolsward als zesde over de streep.


“Het was een een chaotische sprint”, vertelt ploegleider Nico Verhoeven. “Er was geen controle op het einde. Fabio Jakobsen kwam er als enige goed uit en sprintte naar de overwinning.”


Volgens Verhoeven was de chaos niet de reden dat Groenewegen niet won. “Volgens mij had Dylan vandaag geen superbenen. Dat is logisch na het uitvallen in de Tour de France.” Groenewegen moest de Tour in de twaalfde rit verlaten als gevolg van een valpartij in de rit richting Roubaix. “Hij heeft een periode gehad dat hij nauwelijks heeft kunnen trainen. Als hij goed was geweest, had hij gesprint om de overwinning. Nu moest hij passen.”


Nadat de vroege vlucht werd ingelopen en er nog een aantal renners probeerde weg te komen, maakte het peloton zich op voor een massasprint. In de slotfase werd het peloton opgeschrikt door een grote valpartij. Een van de slachtoffers was de Noor Amund Jansen. De renner van LottoNL-Jumbo heeft schaafwonden en last van zijn pols.


Morgen staat de tijdrit in Venray op het programma en is het voor Lars Boom en Jos van Emden de ideale kans op een goede uitslag. Volgens Verhoeven is het niet alleen de dagwinst die morgen telt. “Er zijn geen tijdsverschillen tussen de toppers, dus wat dat betreft zijn er nog veel favorieten. We moeten een goede tijd neerzetten, want alleen dan doe je mee voor het eindklassement.”


;

RELATED