HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 augustus 2017

Grondahl Jansen tweede in Druivenkoers Overijse

Amund Grondahl Jansen is tweede geworden in de Druivenkoers in Overijse. De 23-jarige neoprof van Team LottoNL-Jumbo moest na een wedstrijd van 196,4 kilometer enkel de Belg Jérôme Baugnies voor zich dulden in de eindsprint. Met Victor Campenaerts op plek negen eindigde een tweede renner van Team LottoNL-Jumbo in de top tien.

Grondahl Jansen voelde zich tijdens de wedstrijd uitstekend en ging zelfs in de aanval. “Je kunt in zo’n wedstrijd beter voorop rijden dan achter de feiten aan hollen”, verklaart hij zijn tactiek. “Er was weinig organisatie. Het was allesbehalve zeker dat het een sprint ging worden.”

De Noor werd echter gegrepen en ook andere vluchters bleken geen kans te hebben. Een eindsprint moest daarom uitsluitsel geven over de winnaar. “Ik zat goed geplaatst achter Xandro Meurisse. In een snelle sprint kon ik hem nog passeren. Ik werd echter wat gehinderd, waardoor de overwinning te hoog gegrepen was.”

Grondahl Jansen houdt dan ook gemengde gevoelens over. “Het is natuurlijk een goed resultaat. Het is mijn eerste podiumplaats bij de profs. Toch ben ik een beetje teleurgesteld. Ik zat namelijk dichtbij de overwinning. Desondanks mag ik niet klagen met dit mooie resultaat. Ik ben sinds het Noors kampioenschap in een goede vorm en dat geeft veel vertrouwen.”