HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 27 augustus 2017

Grondahl Jansen vierde in Schaal Sels

Amund Grondahl Jansen is als vierde geëindigd in Schaal Sels. De Noor van Team LottoNL-Jumbo reed op zo’n dertig kilometer van het einde met een groep weg van het peloton, maar had in de finale niet genoeg over om mee te sprinten voor de overwinning. 

“Het was volle bak koers vanaf de eerste meters. Helaas reed ik twee keer lek op een slecht moment. Toen ik na mijn tweede lekke band terugkwam in het peloton, ben ik op een kasseistrook met zes andere renners weggereden. Met die groep bleef ik uiteindelijk vooraan.” Volgens Jansen zat hij in de finale in een lastige situatie. “Van Aert reed weg en ik probeerde vervolgens het gat te dichten. Later sprong Van der Hoorn hier nog achteraan, alleen kon ik hem helaas niet volgen. Met twee andere renners sprintte ik voor de derde plaats, maar ik moest er één voorlaten.” 

Twan Castelijns reed een aanvallende wedstrijd. “We zijn de koers gestart met het idee dat we altijd mee wilden zitten. Dat is mij een aantal keer gelukt. Toen de groep met Amund wegreed, kreeg ik een lekke band. Toen was het einde wedstrijd.” Castelijns verklaart zijn aanvallende manier van koersen van de afgelopen weken: “Mijn contract loopt dit jaar ten einde en wordt niet verlengd. Ik probeer ervoor te zorgen dat ik opval en wil me op deze manier laten tonen aan andere ploegen.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning