HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 mei 2018

Hattrick voor Groenewegen in Noorwegen

Dylan Groenewegen heeft in de Ronde van Noorwegen zijn hattrick te pakken. Groenewegen liet zien veruit de snelste te zijn en sprintte in de vierde etappe naar zijn derde etappezege in deze ronde. Hij verstevigt ook zijn leidende positie in het klassement. Door zijn zege komt zijn seizoenstotaal op acht overwinningen, de vijftiende voor Team LottoNL-Jumbo.

Nadat Team LottoNL-Jumbo de etappe over 218 kilometer met verve gecontroleerd had, verliep de finale erg chaotisch. Amund Jansen werd bijna ten val gebracht, waardoor de lead-out grondig verstoord werd.

“De finale was krankzinnig en erg hectisch”, zei een opgeluchte Groenewegen na zijn zege. “Het ging erg snel en het was zeer hectisch. Ik verloor in de finale nog het wiel van mijn mannen omdat ik bijna viel. Amund viel ook al bijna, maar kon nog terugkeren en berenwerk verrichten. Toen Boasson Hagen mij wilde verrassen met een aanval, ben ik mijn sprint begonnen. Ik ben blij dat ik het alsnog heb kunnen afmaken. De ploeg heeft wederom prachtig werk geleverd en ik kan de jongens daarvoor niet genoeg bedanken.”

Groenewegen gaat morgen als leider van start in de laatste etappe naar Lillehammer. Toch denkt de Amsterdammer niet aan de eindwinst. “Morgen wordt een zware etappe, maar ik zal alles geven. Ik ben erg blij met mijn drie etappezeges en de week is voor mij en de ploeg al geslaagd. Wellicht is de etappe van morgen meer geschikt voor Amund. Hij is heel, heel erg sterk. Als je vandaag kijkt hoe hij na zijn bijna val weer terugkomt en mij nog zo weet te helpen, dan ben je wel dik in orde.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.