HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 september 2018

Historische ploegentijdritzege Team LottoNL-Jumbo in Britain

Team LottoNL-Jumbo heeft in de Tour of Britain een historische zege in de ploegentijdrit geboekt. De formatie van ploegleider Jan Boven reed op Whinlatter Pass naar een indrukwekkende eerste ploegentijdritzege in de historie van Team LottoNL-Jumbo. 

Door de overwinning nam Primoz Roglic met nog drie etappes voor de boeg de leiding over in het klassement. Ook Pascal Eenkhoorn (6e), Jos van Emden (8e) en Neilson Powless (9e) staan in de top tien van het klassement. 

Het is de dertigste zege van Team LottoNL-Jumbo dit seizoen.

“We zijn allemaal heel blij. Het is een heel speciaal moment voor ons als ploeg”, aldus Roglic. “De trui pakken was niet het doel. We wilden wel een goede ploegentijdrit afwerken. We hadden nooit gedacht te kunnen winnen, maar het is ons gelukt. Nu we de trui hebben, gaan we het zeker verdedigen. De ploeg is sterk. Het is een heel mooie overwinning.”

Ploegleider Jan Boven was erg in zijn nopjes met deze zege. “Het was een speciale ploegentijdrit, met de laatste zes kilometer bergop. We hadden als doel hier een etappe te winnen, maar dit hadden we nooit verwacht. Wel hadden we gehoopt om bij de eerste drie te rijden. De hele ploeg heeft zijn steentje bijgedragen. De komende dagen gaan we de leiderstrui verdedigen.”

Volgens performance manager Mathieu Heijboer is dit een bekroning van jaren investering. “In 2015 toen we met Team LottoNL-Jumbo begonnen, werd de ploegentijdrit een belangrijk onderdeel in ons proces. We hebben een gestage ontwikkeling doorgemaakt met ups maar ook downs. Vooral dit jaar liep het nog niet goed. De ploegentijdrit in de Tour was een domper. We hebben van onze fouten geleerd. Dan is het super tof dat het nu wel allemaal op zijn plek valt. We verslaan hier toch gerenommeerde ploegen in deze discipline. Deze overwinning kenmerkt onze ploeg en de filosofie die we hebben. Het samen winnen. Geweldig.”

RELATED