HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 5 april 2018

IJzersterke Roglic slaat dubbelslag in Baskenland

Primoz Roglic heeft in de Ronde van het Baskenland een dubbelslag geslagen. Door in de vierde etappe de tijdrit op zijn naam te schrijven, neemt de 28-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo de leiding in het algemeen klassement over. Daarin staat de Sloveen nu meer dan een halve minuut voor op de nummer twee, Julian Alaphilippe.

De etappezege betekende de negende overwinning voor Team LottoNL-Jumbo dit jaar, de eerste op de Bianchi Aquila. Voor Roglic was het de tweede seizoenszege. Hij won eerder de derde etappe in Tirreno-Adriatico.

Makkelijk was het vandaag volgens Roglic niet. “Ik wist dat alle ogen op mij waren gericht als achtervolger in het klassement en tijdritspecialist. Dat bracht extra druk met zich mee. Het was een vlakke tijdrit, maar er stond veel wind. Op de finish zag ik dat ik de snelste tijd had, waar ik natuurlijk erg blij mee was.”

Door de leiding in het algemeen klassement over te nemen, is Roglic, die al twee keer tweede werd deze week, ook meteen topfavoriet voor de eindzege. “Maar we moeten niet op de zaken vooruitlopen. Ik heb aan het begin van de koers al gezegd het van dag tot dag te willen bekijken. Het gaat niet gemakkelijk worden, maar ik verheug me enorm op de laatste etappes.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss