HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 juli 2018

Indrukwekkende sprintzege Groenewegen in Tour de France

Dylan Groenewegen heeft op een indrukwekkende manier de zevende etappe gewonnen in de Tour de France. De 25-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo won in Chartres met overmacht de massasprint. 

Voor Groenewegen is het zijn tweede etappezege ooit in de Tour de France, nadat hij vorig jaar won op de Champs-Élysées in Parijs. Het is voor Groenewegen zijn tiende zege van dit seizoen en de eenentwintigste voor Team LottoNL-Jumbo.

In de langste etappe van de Tour de France was het lang wachten op de eindsprint. Groenewegen werd perfect in stelling gebracht door Paul Martens, Amund Grondahl Jansen en Timo Roosen. Groenewegen timede zijn sprint perfect en won de sprint met overmacht. Robert Gesink en Antwan Tolhoek droegen hun steentje bij door controle te houden in het peloton.

“Eindelijk”, verzuchtte Groenewegen. “In de eerste twee etappes had ik niet de power in de benen. Ik voelde wel dat het met de dag beter ging. In de vierde etappe timede ik verkeerd. Vergeleken met vorig jaar zit er nu meer druk op. Dat ik het nu afmaak, is gewoon geweldig. De ploeg heeft vandaag weer goed werk geleverd en ik ben dankbaar in het vertrouwen dat ik krijg van de ploeg. Ik zat in het wiel van Kristoff en dacht op tweehonderd meter: nu is het moment. Dit geeft echt veel zelfvertrouwen voor de komende etappes.”

Team LottoNL-Jumbo is in 2016 gestart met het sprintproject rond Groenewegen, waarbij het doel was om in 2018 dagsucces te behalen in de Tour de France.

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss