HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 5 maart 2018

Indrukwekkende zege Groenewegen in Parijs-Nice

Dylan Groenewegen heeft op indrukwekkende wijze de tweede etappe gewonnen in Parijs-Nice. De 24-jarige Amsterdammer won met overmacht de massasprint in Vierzon en sprintte zo naar zijn vijfde zege van het nog prille seizoen. De overwinning van Groenewegen is al de zesde overwinning voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen.

De 187,5 kilometer lange etappe van Orzonville naar Vierzon was heel lang een wandeletappe met een gemiddelde van amper 33 kilometer in de eerste drie uur van de wedstrijd. De etappe werd uiteindelijk mede gekleurd door Lars Boom, die mee zat in de kopgroep van de dag. Nadat een deel van de zes koppige kopgroep was ingelopen, zorgde Boom er mede voor dat het restant van de kopgroep in de kraag gevat werd in de finale. Daarna werd Groenewegen perfect in stelling gebracht door Robert Gesink, Paul Martens, Tom Leezer, Amund Grondahl Jansen en Timo Roosen.

Groenewegen zelf vond het een mooie overwinning en een van en voor de ploeg. “Het was een lastige sprint. De laatste tweehonderd meter gingen aardig omhoog. Ik werd door de jongens perfect afgezet voor de laatste bocht. Ik zat in een goede positie voor de sprint. Toen ik op kop kwam, ben ik de sprint gewoon aangegaan en niemand die er nog over kwam. Ik ben blij met deze overwinning, want ik klop hier toch veel goede sprinters zoals Viviani, Démare en Greipel. Het doet altijd deugd om die topsprinters te kunnen verslaan. Ik ben mijn ploeggenoten zeer dankbaar, want zonder hun was dit nooit gelukt.”

RELATED