HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 april 2018

Jansen beseft dat hij in Parijs-Roubaix ver kan geraken

Amund Grondahl Jansen heeft in de 116e editie van Parijs-Roubaix lang meegestreden om een toptienplaats. De 24-jarige Noor zat in de finale mee van voren en voerde zelfs de forcing op de helse kasseien van Mons-en-Pevele. Jansen bevond zich in een groepje met meervoudige winnaars van een monument Philippe Gilbert en John Degenkolb en werd uiteindelijk zestiende.

In deze editie, over 257 kilometer en 29 kasseistroken, was het koers vanaf het begin. Net als vorige week in de Ronde van Vlaanderen duurde het lang alvorens een kopgroep een vrijgeleide kreeg. Op de eerste kasseienstrook werd er massaal gevallen waarna kopman Timo Roosen een goede uitslag kon vergeten. Ook Dylan Groenewegen, Pascal Eenkhoorn en Maarten Wijnants werden achteruit geslagen door een lekke band. Bram Tankink reed aanvallend en liet zich tijdens de koers goed zien.

Jansen, die zijn contract met twee jaar verlengde, was na afloop blij met zijn wedstrijd, maar besefte dat er meer in gezeten had. “Ik was erg sterk maar ik had een beetje te weinig zelfvertrouwen om mee te springen op de beslissende momenten. Voor mij is zestiende mijn beste uitslag in een grote klassieker en ik moet zeker blij zijn met mijn ontwikkelingen. Ik zat op kop van de groep op Mons-en-Pevele maar toen Terpstra aanging en er een paar mannen een gat lieten vallen, twijfelde ik te lang om mee te gaan. Ik had wel de benen om top tien te rijden, maar dan moet alles meezitten. Dit is een eerste stap voor de toekomst. Ik heb vandaag geleerd dat ik zo’n wedstrijd aan kan.”

Ploegleider Nico Verhoeven vond het een A-typische Parijs-Roubaix. “Het was koers vanaf het begin en het is niet meer stilgevallen. Normaal zijn er meer rustmomenten waarin je nog dingen kunt rechtzetten, maar dat was vandaag niet het geval. Wij hadden vandaag een aantal lekke banden of materiaalpech waardoor Dylan, Timo en Pascal vroegtijdig op achterstand raakten. Maarten reed twee keer lek in de finale, anders had hij mee kunnen doen voor een dichte ereplaats. Amund heeft een goede koers gereden. Hij zat er de hele dag goed bij en werd gespaard van pech. Met geluk had hij misschien iets beter kunnen doen, maar hij heeft vandaag laten zien wat hij in zijn mars heeft.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss