HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 september 2017

Jansen grijpt naast mooie klassering in GP Wallonië

Enrico Battaglin is in de Grand Prix van Wallonië elfde geworden. Daarmee was de Italiaan vandaag de best geklasseerde renner van Team LottoNL-Jumbo. Er leek een mooie prestatie in te zitten voor de 23-jarige Amund Grondahl Jansen. Maar hij werd één kilometer voor het einde door het peloton gegrepen, terwijl hij op een zevende plek reed. De winst ging naar de Belg Tim Wellens.

Jansen kwam samen met ploeggenoot Maarten Wynants in de eerste groep terecht nadat het peloton door waaiers uit elkaar was geslagen. Wynants werd op 26 kilometer voor de streep gegrepen, Jansen zat toen nog voorin. Uiteindelijk moest hij op de beklimming van de Tienne Aux Pierres zijn medevluchters laten gaan. 

Ploegleider Frans Maassen vond dat Jansen zeer attent was toen het peloton in waaiers brak. “Hij heeft het goed gedaan”, zegt Maassen. “Hij is geen rasklimmer, maar werd pas in de laatste kilometer bergop gegrepen. Hij rijdt goed en maakt nog altijd grote stappen. Ik had hem vandaag een mooie klassering gegund.”

Het compliment van Maassen doet de jonge Noor deugd. Ook hij merkt de progressie. “Ik kon vandaag lang mee met mannen zoals Wellens en Teuns in een echte Ardennenfinale. Dat is zeker iets om met een goed gevoel op terug te kijken”, aldus Jansen, die uiteindelijk in het peloton over de finish kwam.