HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 februari 2018

Jansen mist kans op korte uitslag in Omloop Het Nieuwsblad

In de snijdende kou is in Vlaanderen het klassieke wielerseizoen geopend met de Omloop Het Nieuwsblad. Voor Team LottoNL-Jumbo was er een gemêleerd gezelschap aanwezig, waarvan jongelingen Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen respectievelijk op de zestiende en negentiende plaats eindigden. De winst ging naar Michael Valgren van Astana.

Terwijl het kwik net de vijf graden aantikte, was het volgens ploegleider Nico Verhoeven voor de renners gevoelsmatig een stuk kouder. “De gevoelstemperatuur lag rond het vriespunt. Dat maakt het voor de renners niet makkelijk. We merkten dat de tank wat sneller leeg raakte dan gewoonlijk.”

Dat gebeurde volgens Verhoeven bijvoorbeeld bij de Noor Grondahl Jansen. “Hij heeft vandaag laten zien waarom we hem in een bepaalde rol manoeuvreerden in de finale. Hij zat mee in een van de ontsnappingen, maar het lukte hem niet bij de beslissende ontsnapping aan te haken. Eigenlijk zat hij iets te vroeg van voren. Als hij met de favorieten tot de streep had gereden, had hij een goede kans gehad.”

Jansen vond het jammer het goede werk van zijn teamgenoten geen betere beloning te geven dan de negentiende plek. “Ze hebben hard gewerkt vandaag, waardoor ik vooraan kon beginnen aan zowel de Molenberg als de Kapelmuur. Uiteindelijk had ik de benen niet om de favorieten op die laatste beklimming te volgen. In de sprint heb ik nog gestreden voor wat ik waard was, maar het was chaotisch waardoor ik er niet optimaal voor kon gaan”, aldus de Noor.