HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 26 augustus 2018

Jansen net buiten top tien in kletsnatte Bretagne Classic

Amund Grondahl Jansen is in een kletsnatte Bretagne Classic net buiten de top tien geëindigd. Jansen werd derde in de pelotonsprint voor de tiende plaats en eindigde als twaalfde.

De Franse WorldTour-koers werd geteisterd door zware regenval. Koen Bouwman zat mee in de vroege vlucht en werd later vergezeld door Pascal Eenkhoorn. Door een lekke band op een slecht moment zag Bouwman zijn kans verloren gaan. Eenkhoorn loste op de Ty Marrec, net voor het ingaan van de slotronde.

“Ik ben blij dat ik weer een korte uitslag heb kunnen rijden in een WorldTour-klassieker”, aldus Jansen. “Ik had heel graag mijn eerste top tien in een WorldTour koers behaald, maar er waren er een paar sneller. Ik voelde me niet super vandaag, maar ik wist dat het parcours mij ligt. Ik gokte dus op de sprint. Na mijn zware val in de BinckBankTour ben ik blij dat ik dit weer kan.” 

Bouwman baalde na afloop flink. “Ik had een goede dag en ik was mee met de kopgroep die streed voor de zege. Op een heel slecht moment reed ik lek. Dat is balen. De ploeg heeft  goed gereden. Dan is het jammer dat een topuitslag uitblijft.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning