HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 mei 2018

Jansen sluit Tour des Fjords af met derde topklassering op rij

Amund Jansen is voor de derde keer in drie etappes in de top vijf van de Tour des Fjords geëindigd. Daardoor sloot de Noor de koers in eigen land af met een zevende plaats in het algemeen klassement. Timo Roosen eindigde één plek hoger.

“Ik heb genoten van koersen in eigen land”, zei Jansen na afloop. “Deze koers heeft bevestigd dat ik heel goed in vorm ben. Des te jammerder is het dat ik drie keer zo dichtbij kom, maar niet mijn eerste overwinning pak.”

Jan Boven sprak van een zware etappe. “Het was een snelle dag. Pascal Eenkhoorn heeft lang voorop gereden, tot hij in de laatste plaatselijke ronde werd teruggehaald. Daarna wisten we dat het een sprint ging worden. Timo ging op vierhonderd meter aan, maar bergop was dat te vroeg. Hij haalde het net niet tot de streep.”

De ploegleider kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen drie dagen. “Iedere dag hebben we een strak plan gehad. De jongens reden onbevangen, maar wel met een sterke wil om te winnen. Zo zijn we iedere etappe ingegaan. Dat geeft aan dat ze goed waren. Ze hebben elkaar goed aangevuld en met Timo en Amund weet je dat je zonder aangewezen kopman in de toekomst ook met deze jongens voor etappewinst gaat.”

;

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course