HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 mei 2018

Jansen sluit Tour des Fjords af met derde topklassering op rij

Amund Jansen is voor de derde keer in drie etappes in de top vijf van de Tour des Fjords geëindigd. Daardoor sloot de Noor de koers in eigen land af met een zevende plaats in het algemeen klassement. Timo Roosen eindigde één plek hoger.

“Ik heb genoten van koersen in eigen land”, zei Jansen na afloop. “Deze koers heeft bevestigd dat ik heel goed in vorm ben. Des te jammerder is het dat ik drie keer zo dichtbij kom, maar niet mijn eerste overwinning pak.”

Jan Boven sprak van een zware etappe. “Het was een snelle dag. Pascal Eenkhoorn heeft lang voorop gereden, tot hij in de laatste plaatselijke ronde werd teruggehaald. Daarna wisten we dat het een sprint ging worden. Timo ging op vierhonderd meter aan, maar bergop was dat te vroeg. Hij haalde het net niet tot de streep.”

De ploegleider kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen drie dagen. “Iedere dag hebben we een strak plan gehad. De jongens reden onbevangen, maar wel met een sterke wil om te winnen. Zo zijn we iedere etappe ingegaan. Dat geeft aan dat ze goed waren. Ze hebben elkaar goed aangevuld en met Timo en Amund weet je dat je zonder aangewezen kopman in de toekomst ook met deze jongens voor etappewinst gaat.”

;

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.