HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 augustus 2018

Jos van Emden komt niet tot toptijd in tweede rit BinckBank Tour

De renners van Team LottoNL-Jumbo zijn er niet in geslaagd om mee te doen om de prijzen in de tweede etappe van de BinckBank Tour. In Venray legde Jos van Emden in de tijdrit beslag op de 15e plaats.


“Ik dacht eigenlijk dat het goed ging”, reageerde Van Emden verbaasd nadat hij de 12,7 kilometer had afgelegd in 14 minuten en 39 seconden. “Het voelde goed, maar het blijkt dat je je gevoel je kan bedriegen. De tijd ten opzichte van de anderen valt tegen en daar ben ik niet goed van. Ik had hier echt het idee om mee te doen om de prijzen. Ik ben in orde en heb hier goed voor getraind.”


De tijdrit was een belangrijk doel van Van Emden. “Dit was mijn hoofddoel van het najaar. Ik voelde mij goed en dacht dat ik er klaar voor was. Ik ging uiteindelijk niet hard genoeg.”


Lars Boom reed een degelijke tijdrit, maar kwam niet verder dan een 23e tijd. “Het was niet spectaculair, niet super”, vertelt Boom. Vorig jaar won hij de vijfde rit in de BinckBank Tour.


“Ik wil mijzelf laten zien deze week. Vorig jaar was ik goed in deze periode en ik heb dezelfde opbouw gehad. Ik heb in elk geval weer het niveau om mee te doen en dat geeft vertrouwen.”


;

RELATED