HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 februari 2018

Jos van Emden net naast podium in tijdrit Abu Dhabi

Jos van Emden heeft in de tijdrit van de Abu Dhabi Tour het podium op een haar na gemist. De tijdritspecialist van Team LottoNL-Jumbo moest genoegen nemen met de vierde plek. In het algemeen klassement staat Van Emden nu ook vierde.

De korte tijdrit van twaalfeneenhalve kilometer duurde voor Van Emden veertien minuten en 37 seconden. Dat was zestien tellen langzamer dan winnaar Rohan Dennis. 

Ploegleider Sierk Jan de Haan zei na afloop dat het gezien de omstandigheden geen verkeerde uitslag was. “Er was geen super gevoel bij Jos. De wind kwam van alle kanten, het was warm en hij reed niet de wattages die hij van te voren voor ogen had.”

De Haan blikte ook vooruit op de laatste etappe van de Abu Dhabi Tour, met finish bergop. “Daarvoor gaan we Antwan Tolhoek uitspelen. We gaan hem beschermen tijdens de rit, uit de wind houden en attent rijden. De bedoeling is om Antwan ongeschonden aan de voet van de klim af te zetten. Op de beklimming mag hij voor zijn eigen kans gaan en misschien kan hij verrassen. Hij is in goede doen en mag laten zien wat hij waard is.”