HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 juni 2018

Jos van Emden tweede in proloog Dauphiné

Jos van Emden is tweede geworden in de proloog van het Criterium du Dauphiné. In de beproeving over 6,6 kilometer in Valence was Van Emden een luttele seconde langzamer dan winnaar Michal Kwiatkowski.

“Ik had hier heel graag willen winnen. Dat was mijn doel voor deze ronde na een loodzware Giro. Dat is helaas niet gelukt”, aldus een teleurgestelde Van Emden. “Het parcours was voor specialisten, met dat klimmetje erin. Het was wel heel snel. Mijn tijdrit was zo goed als perfect, maar er was er eentje sneller. Ik had vrijwel direct in de gaten dat het een goede tijd was en dat ik er heel dichtbij ging zijn. Het mocht niet zo zijn. “ 

Ploegleider Grischa Niermann kon het gevoel van Van Emden wel beamen. “Dit is heel erg balen. Op een seconde verliezen is nooit leuk. Jos heeft het gewoon heel goed gedaan. Het was zijn grote doel. Het was mooi geweest als we gewonnen hadden. Helaas mocht dat niet zo zijn. Heel zuur. We zijn hier gekomen met een ploeg zonder klassementsrenners. We zijn hier maar met zes omdat Robert Wagner naar het ziekenhuis moest voor de geboorte van de baby. Een vroeg succes zou mooi zijn meegenomen.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course