HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 juni 2018

Jos van Emden tweede in proloog Dauphiné

Jos van Emden is tweede geworden in de proloog van het Criterium du Dauphiné. In de beproeving over 6,6 kilometer in Valence was Van Emden een luttele seconde langzamer dan winnaar Michal Kwiatkowski.

“Ik had hier heel graag willen winnen. Dat was mijn doel voor deze ronde na een loodzware Giro. Dat is helaas niet gelukt”, aldus een teleurgestelde Van Emden. “Het parcours was voor specialisten, met dat klimmetje erin. Het was wel heel snel. Mijn tijdrit was zo goed als perfect, maar er was er eentje sneller. Ik had vrijwel direct in de gaten dat het een goede tijd was en dat ik er heel dichtbij ging zijn. Het mocht niet zo zijn. “ 

Ploegleider Grischa Niermann kon het gevoel van Van Emden wel beamen. “Dit is heel erg balen. Op een seconde verliezen is nooit leuk. Jos heeft het gewoon heel goed gedaan. Het was zijn grote doel. Het was mooi geweest als we gewonnen hadden. Helaas mocht dat niet zo zijn. Heel zuur. We zijn hier gekomen met een ploeg zonder klassementsrenners. We zijn hier maar met zes omdat Robert Wagner naar het ziekenhuis moest voor de geboorte van de baby. Een vroeg succes zou mooi zijn meegenomen.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.