HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 augustus 2017

Juan José Lobato slaat dubbelslag in Tour de l’Ain

Juan José Lobato heeft de eerste etappe van de Tour de l’Ain op zijn naam geschreven. De 28-jarige renner van Team LottoNL - Jumbo kwam na 3 uur en 11 minuten koersen met een fietslengte voorsprong als eerste over de streep in de massasprint. Het was Lobato’s eerste zege in het shirt van Team LottoNL-Jumbo en daarmee brengt hij het seizoenstotaal van de ploeg op twintig overwinningen. Bovendien gaat de Spanjaard dankzij bonificatieseconden donderdag als leider in het klassement van start.


Lobato reageerde geëmotioneerd op de winst: “Ik ben heel erg blij met mijn eerste overwinning voor Team LottoNL-Jumbo. Ik draag hem op aan mijn vorige week overleden oom Antonio en aan mijn familie die mij altijd is blijven steunen. Mijn seizoensstart was niet zoals ik me had voorgesteld, maar ik heb het geloof in mijzelf nooit verloren. Daarnaast wil ik ook het team bedanken voor hun steun in deze moeilijke periode.”


Ploegleider Frans Maassen zag ook dat de zege wat deed met Lobato. “Het overlijden van zijn oom, waar hij heel close mee was, heeft hem naar deze overwinning gedragen. Met de hulp van Steven Kruijswijk die op het laatste klimmetje voor de finish op kop ging rijden, en Amund Grøndahl Jansen werd Lobato naar de finish gebracht. Dat hij het daarna ijzersterk afmaakt, verbaast me niets”, aldus Maassen.


Jurgen Van der Broeck is niet gestart in de eerste rit in lijn van de Franse rittenkoers. Hij viel dinsdag tijdens de verkenning van de proloog en had teveel pijn aan zijn elleboog.