HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 augustus 2017

Juan José Lobato sprint naar tweede plaats in Vuelta

Juan José Lobato is tweede geworden in de vierde etappe van de Vuelta a España. De 28-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo reed een sterke finale en sprintte bijna naar zijn tweede seizoenszege in korte tijd. Lobato ging vroeg aan en zag enkel de Italiaan Matteo Trentin voorbij komen.

Enerzijds baalde Lobato van zijn tweede plaats, maar anderzijds was het voor hem een opluchting. “Ik ben slecht aan het seizoen begonnen. De laatste twee maanden heb ik echter goed kunnen trainen. Daar pluk ik nu de vruchten van. Ik wil graag een etappe winnen in deze Vuelta”, legde hij na afloop uit.

De technische aankomst lag de Spaanse thuisrijder uitstekend. “In de laatste kilometer heeft Stef Clement me goed geholpen. Ik kon me daardoor makkelijker vooraan handhaven. Ik begon op driehonderd meter van het einde aan mijn sprint, maar helaas was Trentin vandaag sterker. Gelukkig komen er nog kansen.”

De tweede plaats van Lobato is een opsteker voor Team LottoNL-Jumbo. “Natuurlijk is het jammer dat Lobato nog net gepasseerd werd, maar het was mooi te zien hoe we ons als ploeg de laatste vijftien kilometer vooraan konden handhaven”, kijkt ploegleider Engels terug. “Bovendien heeft Lobato hier laten zien dat hij in deze Vuelta kan winnen. Dat biedt perspectieven.”