HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 mei 2018

Kers op taart blijft uit voor Team LottoNL-Jumbo in slotrit Noorwegen

In de slotetappe van de Ronde van Noorwegen is het aanvallende koersen van Team LottoNL-Jumbo niet beloond met een resultaat. De zware etappe in en rond Lillehammer werd een ware slijtageslag. Amund Grondahl Jansen en Paul Martens zaten verschillende keren mee in een kopgroep. Uiteindelijk was Martens de best geklasseerde renner op de vijfentwingste plaats.

“De langste vlucht was misschien hooguit een half uur met maximaal dertig, veertig seconden voorsprong”, blikt Jansen terug. “Het was de hele dag koers en het viel voor geen moment stil. Ik wilde heel graag meezitten, maar we kregen helaas nooit de ruimte. Op het zware klimmetje in de lokale rondjes werden we teruggepakt.” 

Jansen kijkt desondanks met een goed gevoel terug op deze ronde. “Het is heel mooi om in Noorwegen te koersen voor eigen volk. Ik denk dat wij hier hebben laten zien dat wij een goede lead-out hebben. Ook hebben we gezien dat Dylan heel, heel snel is. Onze doelstelling, etappes winnen met Dylan, is gelukt. Wij kunnen terugkijken met een goed gevoel op de afgelopen week.”

Ook Nico Verhoeven kijkt terug op een mooie week. “We hebben vandaag aanvallend gekoerst. Dat was ook de bedoeling, want we wisten dat het hier geen sprint ging worden. Amund en Paul hebben het prima gedaan. We hebben hier drie etappes gewonnen en drie dagen de leiderstrui gehad. We hebben een goede koers gereden”, aldus de ploegleider.

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning