HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 april 2018

Kleine terugslag Bennett in Tour of the Alps

George Bennett heeft kostbare tijd verloren in de tweede etappe van de Tour of the Alps. Nadat de 28-jarige Nieuw-Zeelander een zevende plaats behaalde in de openingsrit, moest hij in de tweede bergrit  op anderhalve kilometer van de meet bij de favorieten afhaken. Uiteindelijk kwam Bennett op zo’n minuut achterstand van winnaar Lopez binnen.

Een tegenslag voor de klassementsambities van George Bennett, maar de ploegleiding maakt zich vooralsnog geen zorgen. “Het belangrijkste is dat George hier een goede basis legt voor de Giro”, vertelt ploegleider Grischa Niermann. “De rit verliep volgens plan. Sepp Kuss kwam weliswaar onderweg ten val, maar kon zijn weg gelukkig voortzetten. Tijdens de slotklim moest George op anderhalve kilometer van de streep passen. Dat is echter niet onlogisch gezien zijn zware val in aanloop naar deze wedstrijd.”

Koen Bouwman finishte kort voor Bennett. “Koen heeft een sterke klim gereden en dat biedt perspectieven voor de komende dagen. Dan zijn de etappes net wat minder zwaar, waardoor Koen meer kans heeft”, besluit Niermann.

;

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd