HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 juni 2018

Kruijswijk achtste in Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk heeft de Ronde van Zwitserland afgesloten op een achtste plaats. De 31-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo behield die positie in de afsluitende tijdrit in Bellinzona.

“Ik had vandaag meer verwacht en ook gehoopt van mijn tijdrit”, aldus Kruijswijk. “Ik had niet echt het goede gevoel te pakken dat je in een tijdrit wel nodig hebt. Uiteindelijk ben ik wel blij met het optreden deze week. Het resultaat is zeker niet slecht en geeft aan dat we op de goede weg zitten richting de Tour.” 

Ploegleider Addy Engels denkt er net zo over. “Steven had geen supergevoel vandaag. Zijn tijdrit was redelijk, zeker niet goed. Hij is achtste in het klassement en dat is prima. Steven was de hele week in orde en dat geeft vertrouwen richting de Tour. De conditie is goed. Terugkijkend op deze week heb ik een sterke ploeg aan het werk gezien. We reden een aantal keer top tien maar wat mij vooral bijgebleven is, is hoe de ploeg reed naar Arosa. Koen en Enrico waren mee in de vroege vlucht en Steven werd goed ondersteund door de andere jongens en perfect afgezet aan de slotklim. Dat was sterk en mooi om te zien.”

RELATED