HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 september 2018

Kruijswijk als vierde van de Vuelta naar Madrid

Steven Kruijswijk is er niet in geslaagd om zijn derde positie in het klassement van de Vuelta a España vast te houden. De kopman van Team LottoNL-Jumbo werd zevende in de etappe en moest in de strijd voor het eindpodium zijn meerdere erkennen in ritwinnaar Mas en de Colombiaan Lopez. 

In het klassement zakte de 31-jarige Brabander van de derde naar de vierde plaats. Morgen staat het traditionele slotcriterium in Madrid op het programma.

“Dit is erg balen”, aldus Kruijswijk, die anderhalve maand geleden vijfde werd in de Tour de France. “Ik heb gereden voor wat ik waard was, maar er waren er vandaag een paar sterker. Meer zat er niet in. Ik heb wel geprobeerd om op de voorlaatste beklimming mee te springen, maar ik kon de sprong niet maken. Dan moet je realistisch en eerlijk zijn en concluderen dat ik vandaag niet goed genoeg was.”

“Het is jammer dat ik naast het podium in de Vuelta grijp. Ik weet dat het niet velen gegeven is om in een jaar vijfde in de Tour te worden en vierde in de Vuelta, maar ik had dat graag ingeruild voor het podium. Maar ik en ook de ploeg kunnen onszelf weinig verwijten. We hebben drie weken lang elke dag hard geknokt en gedaan wat we moesten doen. Dan moeten we er ook vrede mee hebben.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course