HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 september 2018

Kruijswijk bevestigt grootse vorm in koninginnenetappe Vuelta

Steven Kruijswijk heeft in de vijftiende etappe van de Vuelta a España zijn grootse vorm bevestigd. In de koninginnenetappe naar de top van de Lagos de Covadonga werd de kopman van Team LottoNL-Jumbo vijfde op een kleine halve minuut van ritwinnaar Pinot. 

In het klassement blijft de Brabander vijfde op 1.29 van leider Simon Yates.

De etappe werd gekenmerkt door de traditionele lange ontsnapping met daarin voor Team LottoNL-Jumbo Danny van Poppel en George Bennett. De kopgroep werd op de flanken van de Covadonga ingerekend.

“Er werd gekoerst vanaf de start waardoor het een slijtageslag werd”, aldus Kruijswijk. “Ik heb op de slotklim mijn eigen tempo gereden. Ik heb een paar keer moeten passen door de tempowisselingen, maar kon bij het ingaan van de slotkilometer terugkomen. Al bij al was het een prima dag en zat ik er goed bij. Nu eerst goed rusten en dan de focus op de slotweek. Er is nog veel mogelijk.” 

Mede-kopman George Bennett toonde vandaag veerkracht door na twee slechte dagen mee te zitten in de kopgroep. “Het was een goede dag voor mij. Nu ik niet meer voor het klassement strijd, moet ik wat anders proberen. We hadden niet genoeg paardenkracht in de kopgroep om het gat groot genoeg te houden. Al denk ik dat het niet veel had uitgemaakt omdat ze erachter heel snel reden. Voor de komende week komen er nog wat mogelijkheden voor mij al zal ik ook in dienst rijden van Steven.”

Sprinter Danny van Poppel maakte indruk in de kopgroep. “Ik heb mezelf vandaag verbaasd. Ik voel mij goed en ik heb zoveel mogelijk George en daarna Steven proberen te helpen. Daarna ben ik op het gemak naar boven gereden. Dit geeft vertrouwen voor de slotweek. Er komen nog twee sprintetappes. Het zou mooi zijn als ik nog een etappe zou kunnen winnen. De ploeg heeft vertrouwen en we gaan het zeker proberen.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning