HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 juli 2018

Kruijswijk bij de les in lastige vijfde etappe Tour de France

Steven Kruijswijk is de vijfde etappe van de Tour de France goed doorgekomen. In de lastige, heuvelachtige etappe door het Bretonse landschap eindigde de kopman van Team LottoNL-Jumbo in het eerste peloton dat streed voor de dagzege.

“Vandaag was het constant opletten en telkens van voren blijven koersen”, aldus Kruijswijk, die gisteren twee keer ten val kwam. “Je moet niet het risico nemen om van achteren te koersen, want je weet nooit of ze dan van voren doortrekken. Het parcours was lastig: veel draaien en keren en erg smal. Ik ben blij dat ik de etappe heelhuids ben doorgekomen en samen met Primoz in de eerste groep ben binnengekomen op toch een lastige aankomst. Ik voel me goed en kon op de klimmetjes goed opschuiven. Dat is een goed teken.”

Ploegleider Nico Verhoeven zag dat zijn ploeg de dag goed is doorgekomen. “Het was een zware dag. Er werd heel hard gereden en de finales in de Tour zijn altijd hectisch. Ik had verwacht dat er meer aanvallen zouden komen. Nu was er controle en bleef het vrij gesloten. Al bij al was het een prima dag voor ons.”

RELATED