HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 juni 2018

Kruijswijk doorstaat eerste test in Zwitserland probleemloos

Steven Kruijswijk heeft zich in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland probleemloos voorin gehandhaafd. De kopman van Team LottoNL-Jumbo hield zich de eerste dagen rustig, maar kon nu meedoen om de ereplaatsen. Hij kwam als elfde over de finish.

“Het was een lastige rit, waarbij het moeilijk was om op het laatst nog verschil te maken”, zei de Brabander na afloop. “De slotklim was op zichzelf niet heel lastig, maar de wind hield de koers wel gesloten.”

Dat zag Addy Engels ook zo. Bovendien constateerde de ploegleider dat er vandaag erg hard werd gekoerst. “Van start tot finish was het echt koers. Dan weet je dat het een lastige dag is geweest. Aan de hand van de twee beklimmingen van vandaag concludeer ik dat Steven er goed voorstaat. Hij zat niet op zijn limiet en komt met de favorieten boven.”

Morgen wacht de renners een vergelijkbare dag. “Twee lange cols, maar ook lange vlakke stukken. De finish is op een kort, maar tricky klimmetje, dus het gaat een belangrijke dag worden. Jammer dat we het zonder Bram Tankink moeten stellen. Die kreeg last van zijn rug en is afgestapt”, aldus de ploegleider.

;

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.