HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 juni 2017

Kruijswijk eindigt op derde plaats in Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk is op de derde plaats geëindigd in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland. In de afsluitende tijdrit eindigde Kruijswijk als zesde. De etappe rond Schaffhausen werd gewonnen door Rohan Dennis. Simon Spilak schreef de Ronde van Zwitserland op zijn naam. 

“Steven reed een goede tijdrit en werd knap zesde”, zei ploegleider Addy Engels na afloop van de laatste etappe. “Alleen Caruso en Spilak reden ook een goede tijdrit en eindigden zodoende boven Steven. Het is eigenlijk hetzelfde verhaal als de laatste aankomst bergop. Toen hadden we gehoopt op meer en reed Steven volle bak, maar zat het er niet in. Vandaag heeft Steven ook alles gegeven.” 

“Je streeft natuurlijk altijd het hoogst haalbare na. Voordat we hiernaartoe kwamen, wisten we niet hoe goed Steven was. Vervolgens blijkt na drie dagen dat Steven goed is. Twee weken nadat hij in de Giro uitviel, rijdt hij hier wel podium in een meerdaagse WorldTour-ronde. Dat is een knappe prestatie. Het waren eerlijke duels en daarin bleek dat Spilak en Caruso net iets beter waren. De ploeg heeft Steven heel goed ondersteund op weg naar zijn podiumplek.”