HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 maart 2018

Kruijswijk en Bennett goed geklasseerd naar Barcelona

George Bennett en Steven Kruijswijk gaan met een goede klassering in het vizier richting de laatste etappe van de Ronde van Catalonië.

Pas tegen het eind van de ingekorte een-na-laatste etappe werd het even spannend voor Kruijswijk en Bennett. Door de harde wind ontstonden er waaiers. “Daar hebben onze jongens scherp op geanticipeerd”, concludeerde ploegleider Grischa Niermann. “Alle vijf zaten ze in de voorste groep. Daardoor verliezen George en Steven geen tijd en is de missie van vandaag geslaagd.”

Tijdens de voorbespreking had de ploegleider gezegd dat aanvallen vandaag geen optie was. “Met een uitgedunde ploeg hebben we iedereen bij elkaar nodig. In de kopgroep zitten heeft dan geen prioriteit. In de laatste kilometers brak het peloton en blijkt dat de juiste conclusie te zijn geweest.”

Morgen staat in Barcelona de laatste etappe op het programma, maar dat gaan geen rustige rondjes om de kerk worden als het aan Niermann ligt. “We hopen dat het echt koers wordt. Met George hopen we nog wat plekken in het klassement te winnen. En ook Steven willen we graag in de top tien terugzien na afloop. We gaan er vol voor.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss