HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 5 september 2018

Kruijswijk en Bennett handhaven zich in doldwaze Vuelta-etappe

Steven Kruijswijk en George Bennett hebben zich in de elfde etappe in de Vuelta a España gehandhaafd in de top van het klassement. In de doldwaze etappe met een zeer hoog gemiddelde eindigden beide Team LottoNL-Jumbo-kopmannen in de groep der favorieten, op twee minuten van ritwinnaar De Marchi. Kruijswijk blijft negende, Bennett tiende.

In de langste etappe van de Vuelta werd er gekoerst vanaf de start en viel het geen moment stil. Kruijswijk en Bennett werden in de finale bijgestaan door Sepp Kuss en Floris De Tier, die hun kopmannen perfect van voren hielden.

Kruijswijk was na afloop opgelucht. “Er werd vanaf de start gekoerst en het is nooit meer stilgevallen omdat er een  kopgroep wegreed met Pinot. Het was zaak om bij de les te blijven. Vooral in de finale, toen het begon te regenen. Het was best gevaarlijk op de smalle wegen. Maar we zaten er goed bij en daar ben ik blij mee.” 

Bennett vond het een van de zwaarste etappes die hij gereden heeft. “Vandaag was zwaar, erg zwaar. Ik denk dat het een van de zwaarste etappes was die ik gereden heb. Er werd vanaf het begin gekoerst en het viel nooit meer stil. Iedereen zat en bloc dus er was geen mogelijkheid om nog ergens tijd terug te pakken. Maar we zijn de dag goed doorgekomen, dus dat is prima.”

RELATED