HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 maart 2018

Kruijswijk en Bennett zonder tijdsverlies de bergen in

De tweede etappe in de Volta Ciclista a Catalunya is zoals verwacht in een sprint geëindigd. De klassementsrenners van Team LottoNL-Jumbo, Steven Kruijswijk en George Bennett, zijn ongeschonden de 175 kilometer lange etappe naar Valls doorgekomen. Robert Gesink moest helaas vroegtijdig de ronde verlaten door knieproblemen.

De renners bereikten de finish ruim een uur later dan het voorziene schema. Ploegleider Grischa Niermann noemde het een verraderlijke etappe. “Het was vooral een verraderlijke en spannende etappe. Er stond veel wind en er was gevaar voor waaiers. Er waren meerdere gevaarlijke punten en daar zaten we steeds prima vooraan. Op het slotklimmetje was de helft van het peloton gelost, maar zowel Stevie als George zat goed voorin. We zijn de dag goed doorgekomen. Alleen jammer van Robert. We hebben hem uit voorzorg laten afstappen, met het oog op wat nog gaat komen.”

De komende drie dagen verwacht Niermann dat het klassement op zijn kop gezet gaat worden. “Vanaf morgen gaan we de bergen in en dan is het aan Stevie en George. Morgen zal het vooral koud en winderig zijn. Er gaan geruchten dat de etappe wordt ingekort, maar dat verandert niks aan ons strijdplan. Het gaan vooral drie hele lastige dagen worden en we gaan er alles aan doen om een goed klassement te rijden met onze twee klassementsrenners.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss