HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 maart 2017

Kruijswijk en Gesink namens Team LottoNL-Jumbo naar Catalonië

Volta Ciclista a Catalunya begint op maandag 20 maart met een bergachtige rit van 178 kilometer. De start en finish ligt in Callela en onderweg moeten de renners maar liefst zes bergen beklimmen. Ook in de rest van de etappes zal er geklommen moeten worden. De Volta Ciclista a Catalunya eindigt op zondag 26 maart met een aantal ronden door Barcelona.


Team LottoNL-Jumbo stuurt vanzelfsprekend een ploeg met veel klimmers. Met Steven Kruijswijk en Robert Gesink gaan er twee van de beste Nederlandse klimmers mee. Ook George Bennett is weer van de partij na zijn debuut in de Abu Dhabi Tour. De Nieuw-Zeelander werd zevende in deze WorldTour-koers en hoopt zich in Catalonië opnieuw te laten zien.


Naast de zeven bergritten staat er tijdens de tweede etappe een ploegentijdrit van 41 kilometer op het programma. Ook tijdens deze rit, met de start en finish in Banyoles, zal de weg geen kilometer vlak zijn. Vorig jaar won Nairo Quintana de Volta Ciclista a Catalunya. Dit jaar doet de Colombiaan niet mee, maar met Froome, Valverde en Contador is het voor Kruijswijk, Gesink en Bennett de uitgelezen kans om te zien hoe zij ervoor staan.  Renners:

George Bennett

Victor Campenaerts

Stef Clement

Robert Gesink

Martijn Keizer

Steven Kruijswijk

Bert-Jan Lindeman

Alexey Vermeulen


Ploegleiding: Grischa Niermann en Sierk-Jan de Haan

Arts: Robert Kempers

Osteopaat: Bjorn Vanmelkebeke (19-23)

Verzorgers: Richard Cremers, Michal Szyszkowski en Stefaan Lauwaert

Gerard Spierings

Mechaniekers: Tim v/d Zanden, Hans Van Vianen en Niels van der Kuur

Buschauffeur: Piet de Vos

Kok: Jesper Boom


RELATED

22 mei 2018 in Wielrennen

Video: Reactie Van Emden na tijdrit Giro