HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 maart 2017

Kruijswijk en Gesink namens Team LottoNL-Jumbo naar Catalonië

Volta Ciclista a Catalunya begint op maandag 20 maart met een bergachtige rit van 178 kilometer. De start en finish ligt in Callela en onderweg moeten de renners maar liefst zes bergen beklimmen. Ook in de rest van de etappes zal er geklommen moeten worden. De Volta Ciclista a Catalunya eindigt op zondag 26 maart met een aantal ronden door Barcelona.


Team LottoNL-Jumbo stuurt vanzelfsprekend een ploeg met veel klimmers. Met Steven Kruijswijk en Robert Gesink gaan er twee van de beste Nederlandse klimmers mee. Ook George Bennett is weer van de partij na zijn debuut in de Abu Dhabi Tour. De Nieuw-Zeelander werd zevende in deze WorldTour-koers en hoopt zich in Catalonië opnieuw te laten zien.


Naast de zeven bergritten staat er tijdens de tweede etappe een ploegentijdrit van 41 kilometer op het programma. Ook tijdens deze rit, met de start en finish in Banyoles, zal de weg geen kilometer vlak zijn. Vorig jaar won Nairo Quintana de Volta Ciclista a Catalunya. Dit jaar doet de Colombiaan niet mee, maar met Froome, Valverde en Contador is het voor Kruijswijk, Gesink en Bennett de uitgelezen kans om te zien hoe zij ervoor staan.  Renners:

George Bennett

Victor Campenaerts

Stef Clement

Robert Gesink

Martijn Keizer

Steven Kruijswijk

Bert-Jan Lindeman

Alexey Vermeulen


Ploegleiding: Grischa Niermann en Sierk-Jan de Haan

Arts: Robert Kempers

Osteopaat: Bjorn Vanmelkebeke (19-23)

Verzorgers: Richard Cremers, Michal Szyszkowski en Stefaan Lauwaert

Gerard Spierings

Mechaniekers: Tim v/d Zanden, Hans Van Vianen en Niels van der Kuur

Buschauffeur: Piet de Vos

Kok: Jesper Boom


Meer nieuws

26 maart 2017 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo kan niet met besten mee in Gent Wevelgem

Team LottoNL-Jumbo kon vandaag niet meedoen om de overwinning in Gent-Wevelgem. Na een valpartij waarbij Tom Leezer en Lars Boom betrokken waren, brak het peloton en was de Nederlandse WorldTour-ploeg kansloos om nog mee te doen voor de winst. Een CT-scan in het ziekenhuis van Ieper heeft uitgewezen dat Leezer een breuk in zijn bekkenkam heeft opgelopen.
26 maart 2017 in Wielrennen

Kruijswijk en Bennett in top tien eindklassement, Campenaerts in de aanval

Steven Kruijswijk eindigt in de Volta a Catalunya op plek zeven en Bennett op de negende plaats. Op de slotdag van de Volta a Catalunya heeft Victor Campenaerts opnieuw de aanval gekozen. In de plaatselijke ronden in Barcelona kwam het peloton terug en een uitgedunde groep sprintte om de overwinning. Bennett werd negende en Kruijswijk tiende.
24 maart 2017 in Wielrennen

Gijs van Hoecke lichtpuntje tijdens pechdag in E3 Prijs

Tijdens de E3 Prijs Harelbeke heeft Team LottoNL-Jumbo op cruciale momenten te maken gekregen met pech. Kopman Lars Boom reed net als zijn ploeggenoten Bram Tankink en Twan Castelijns lek en Jos van Emden raakte bij een valpartij betrokken. Op de voorgrond was het de Belg Gijs van Hoecke die namens Team LottoNL-Jumbo mee in de kopgroep zat. Uiteindelijk won Greg van Avermaet deze WorldTour-wedstrijd.