HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 juli 2018

Kruijswijk en Roglic komen dertiende etappe probleemloos door

De renners van Team LottoNL-Jumbo zijn de dertiende etappe van de Tour de France probleemloos doorgekomen. Steven Kruijswijk en Primoz Roglic zijn in de eerste groep gefinisht. Zij staan respectievelijk op de zevende en vierde plek in het algemeen klassement.

Door het uitvallen van Dylan Groenewegen in de etappe naar Alpe d’Huez had het team geen sprintambities. “Het doel was om de etappe goed door te komen met Steven en Primoz”, vertelt ploegleider Frans Maassen na afloop. “Ze zijn goed beschermd door de andere mannen. Onderweg hebben we nergens problemen gehad.”

Maassen zat donderdag achter Kruijswijk in de ploegleiderswagen. “Ik heb nog steeds ‘mixed feelings’. Het was een hele mooie kans, maar het is wat het is.” Het team kijkt nu vooruit naar zaterdag. De veertiende etappe eindigt vlak na de top van Côte de la Croixe Neuve, een beklimming van drie kilometer aan 10,1 procent gemiddeld. “Dan is het weer ‘D-day’. Iedereen moet daar weer vol aan de bak. Vooral het laatste klimmetje is erg lastig.”

 

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss