HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 26 juli 2018

Kruijswijk en Roglic met vertrouwen naar laatste bergetappe Tour de France

Steven Kruijswijk en Primoz Roglic gaan met vertrouwen naar de laatste bergetappe in de Tour de France. In de achttiende etappe eindigden ze in de buik van het peloton. In het klassement verandert er niks. Primoz Roglic blijft vierde, Kruijswijk zesde.

De etappe naar Pau werd gekenmerkt door de traditionele vlucht die in de finale werd ingerekend. Team LottoNL-Jumbo hield beide klassementsmannen de hele dag goed van voren. 

“De ploeg heeft vandaag goed gewerkt voor Primoz en mij”, aldus Kruijswijk. “Vandaag was een dag dat we attent moesten zijn en goed van voren moesten koersen. De jongens hebben dat perfect gedaan. Helemaal goed. Het was vooral een kwestie van zo min mogelijk energie te verspelen met het oog op morgen.” 

Kruijswijk kijkt uit naar die dag. “Morgen wordt het een lange en zware dag. We moeten vooral slim koersen en niet alles of niks gaan proberen, want vanaf de Tourmalet is het nog heel ver. Of het moet een slopende koers worden. Dan is het wat anders. Ik verwacht vooral dat er vanaf de Aubisque gekoerst gaat worden. Ik voel me goed, fit en gezond en we gaan er weer voor.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss