HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 juli 2018

Kruijswijk en Roglic zonder problemen richting Pyreneeën

Steven Kruijswijk en Primoz Roglic zijn de vijftiende etappe van de Tour de France zonder problemen doorgekomen. In het gezelschap van Robert Gesink en Antwan Tolhoek eindigden ze in het peloton der favorieten op iets meer dan dertien minuten van de etappewinnaar. In het klassement is er geen verandering. Roglic blijft vierde, Kruijswijk zevende.

De etappe naar Carcassonne was hectisch vanaf de start. Robert Gesink probeerde in het eerste uur mee te schuiven, maar geraakte niet weg.

Team LottoNL-Jumbo kopman Kruijswijk vond het al bij al een prima dag. “Het ging erg snel vanuit de start. Er werd constant aangevallen en er stond veel wind. Ook in de finale. Het was zeker geen extra rustdag voor ons. Er was ook nog gevaar voor waaiers, dus het was de hele dag goed opletten en van voren blijven. Robert en de andere jongens hebben Primoz en mij goed beschermd. Hopelijk kom ik de rustdag goed door en dan gaan we er weer voor in de Pyreneeën.”

Gesink probeerde meerdere malen mee te zitten in de juiste ontsnapping. “Het was oorlog vanaf de start en de etappe was verre van makkelijk. Uiteindelijk reed er een groep weg toen ik op adem moest komen. Daarna ben ik bij de jongens gebleven om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo’n etappe als vandaag is potentieel gevaarlijk, maar we zijn er goed doorgekomen.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss