HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 maart 2018

Kruijswijk finisht in groep der favorieten in ingekorte bergetappe Catalonië

Team LottoNL-Jumbo-kopman Steven Kruijswijk is in het eerste deel van het peloton geëindigd in de ingekorte bergetappe in de Volta Ciclista a Catalunya. George Bennett zat door een valpartij in de laatste kilometer in een groepje vlak daarachter. Bennett bleef zelf overeind. Bert-Jan Lindeman is vandaag wel gevallen. Hij heeft de rit uitgereden, maar het is afwachten wat de schade is.

De etappe, oorspronkelijk 193 kilometer lang, werd met veertig kilometer ingekort.  Daardoor restten er maar twee beklimmingen.

Grischa Niermann vindt dat zijn ploeg de dag redelijk is doorgekomen. “Steven en George reden een prima etappe en zaten goed mee voorin. Helaas was er een valpartij in de laatste kilometer waardoor George achter de breuk terecht kwam. We hopen dat de verschillen niet aangerekend worden. Het was weer een koude dag en dat begint toch op je lichaam te slaan”, aldus de ploegleider.

“Het was vooral een gepoker in de finale”, vervolgt Niermann. “De ploegen keken veel naar elkaar. Niemand die achter De Gendt wilde rijden. Morgen is de eerste aankomst bergop in La Molina. Steven en George staan er goed voor. We zullen morgen zien waartoe zij in staat zijn.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss