HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 5 september 2017

Kruijswijk gaat met solide tijdrit de bergen in

Steven Kruijswijk is in de individuele tijdrit van de Ronde van Spanje als veertiende geëindigd. De 30-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo maakte zo op verschillende concurrenten tijd goed. Hij zakte in het algemeen klassement weliswaar naar de dertiende plaats, maar het verschil met de top tien is beperkt.

Desondanks had Steven Kruijswijk op meer gehoopt. “Het ging niet zo lekker”, zei hij achteraf. “Op zo’n parkoers moet je in je ritme komen. Het was een snelle tijdrit en dat ligt me niet echt. De echte power ontbrak bij mij. Ik heb de rustdag echter goed verteerd. Ik heb voldoende rust kunnen nemen. Dat is belangrijk, want er staan nog lastige etappes op het programma. Ik kijk er al naar uit.”

Bij Stef Clement verliep de tijdrit evenmin naar wens. “Ik reed inderdaad geen geweldige tijdrit”, doet hij zijn verhaal. “Ik kon vandaag de grote plaat niet rondkrijgen. Hoewel ik al veel gegeven heb in deze ronde, is de conditie gelukkig nog steeds goed. Ik heb opnieuw het beste uit mezelf gehaald. Ik had echter niet de juiste benen. Het is al een zware Vuelta geweest.”