HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 juli 2018

Kruijswijk geeft sterke indruk in chaotische kasseienetappe Tour

Steven Kruijswijk heeft een sterke indruk achtergelaten in de negende etappe van de Tour de France. In de kasseienetappe naar Roubaix reed de kopman van Team LottoNL-Jumbo de hele dag attent van voren en eindigde in het peloton der favorieten op de twintigste plaats. Ook Primoz Roglic en Robert Gesink eindigden in het eerste peloton.

Toch verliep de etappe allesbehalve vlekkeloos, met onder meer een valpartij van Dylan Groenewegen. De tweevoudig etappewinnaar liep daarbij een knieblessure op, maar kon de etappe wel vervolgen. Hij stapte ‘s avonds ook op het vliegtuig naar Chambery.

Ook de overige renners bleven niet van pech bespaard. Door uitstekend ploegwerk van Amund Jansen, Timo Roosen en Robert Gesink kon Steven Kruijswijk na een lekke band op een ongelukkig moment vlot zijn positie in het peloton terug innemen. Antwan Tolhoek was mee in de vlucht van de dag, maar de Zeeuw reed lek op de eerste kasseienstrook.

“Het ging goed erg goed”, blikt Kruijswijk terug op de chaotische etappe. “Je moet de hele dag blijven vechten en voor iedere strook moet je van voren zitten. Het waren vijftien stroken, maar het is voor iedere strook hetzelfde spelletje. Iedereen wil er van voren opdraaien. De ploeg heeft vandaag goed gewerkt. Ik zat er goed bij en dat is mooi. Ik ben blij dat deze stressvolle week voorbij is en dat we nu de Alpen in gaan. Ik kijk ernaar uit.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss