HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 september 2018

Kruijswijk herovert derde plaats in Vuelta door sterk optreden in Andorra

Steven Kruijswijk is na de negentiende etappe van de Vuelta a España opgeklommen naar de derde plaats in het klassement. De 31-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo reed een sterke etappe, waarin hij derde werd na Pinot en klassementsleider Yates.

De etappe mondde uit in een slijtageslag. Kruijswijk werd door zijn ploegmaten goed van voren gehouden. Op de slotklim reed hij in het bijzijn van Bennett al vrij snel weg van zijn concurrenten. Alleen Pinot, Quintana en iets later ook Yates konden volgen. In de slotkilometer moest Kruijswijk passen, maar hij hield genoeg voorsprong op zijn naaste concurrenten in de strijd voor het podium.

“Het ging beter dan twee dagen geleden. Al had ik het wel zwaar op het einde. Maar we hebben het vandaag prima gedaan”, aldus Kruijswijk. “Op het laatste had ik er niet veel meer opzitten, dus ik had geluk dat ik het wiel kon houden. Ik wist dat Pinot voor de etappewinst ging en Yates genoeg tijdwinst wilde pakken. Dus dat was ideaal voor mij. Gelukkig pak ik weer tijd terug.” 

“De ploeg heeft goed gewerkt. Vooral George was op de slotklim goud waard. Hij reageerde op een aanval van Quintana en tot mijn verbazing volgde niemand. Toen zijn we ook maar doorgereden. Het verraste mij ook dat Yates kwam. Dat was voor mij heel gunstig uiteindelijk want ik heb ervan kunnen profiteren door toch een beetje uit de wind te zitten.”

Kruijswijk blijft realistisch over zijn podiumkansen. “Morgen is een nieuwe dag. Vandaag neem ik tijd terug, misschien verlies ik morgen weer tijd. Het wordt in ieder geval een korte, maar slopende etappe. We moeten slim koersen en niet te gulzig zijn met het verbruiken van onze krachten. De ploeg is sterk en we gaan er zeker voor. Het zou mooi zijn als we morgenavond nog op het podium staan.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course