HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 juni 2018

Kruijswijk klimt naar achtste plaats in Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk is in de Ronde van Zwitserland de top tien binnen geklommen. De 31-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo werd achtste in de etappe naar Arosa en bekleedt die positie ook in het klassement. 

De etappe over honderdzeventig kilometer werd gekenmerkt door een vroege vlucht. In de omvangrijke kopgroep zaten voor Team LottoNL-Jumbo Koen Bouwman en Enrico Battaglin. In het peloton werd Kruijswijk door Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman en Maarten Wynants in een ideale positie aan de voet van de slotklim gebracht. Kruijswijk probeerde het een aantal keer, maar kwam niet weg. Vervolgens werd hij nog goed bijgestaan door zowel Bouwman als Battaglin. 

"Ik ben blij met hoe het vandaag ging", aldus Kruijswijk. "Het gevoel was goed, al hoop je altijd beter te doen. Het is een goede stap richting de Tour. De jongens hebben vandaag goed gewerkt en mij in de best mogelijke positie aan de slotklim gebracht. Dat was een zeer belangrijk moment." 

Ploegleider Addy Engels gaat mee in het verhaal van zijn kopman. "Het was voor ons een goede dag. Het was de bedoeling om mee te zijn vandaag en dat is gelukt. Eerst met Enrico en later kwam Koen er ook bij. We hebben geprobeerd om zover mogelijk te komen met die twee. De andere hebben Stevie goed ondersteund en afgezet aan de slotklim. Daardoor was hij meteen mee met Porte en Quintana. Voor Steven was dit voor nu het maximale. De anderen waren sterker vandaag."

RELATED