HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 2 september 2017

Kruijswijk moet laat passen in Vuelta

In de veertiende etappe van de Vuelta a España is Steven Kruijswijk zestiende geworden. Dat deed hij door ruim één minuut later te finishen dan dagwinnaar Rafal Majka. Kruijswijk kon lang mee in de laatste beklimming van de dag naar de Sierra de La Pandera. Pas toen op het eind de klassementsmannen de strijd met elkaar aangingen, moest hij passen.

 

Ondanks dat Kruijswijk niet met de groep favorieten over de finish kwam, kon hij snel relativeren. “Die groep ging uiteindelijk te snel voor mij. Ik moet hiermee genoegen nemen. Dit is nu mijn plek en ik blijf strijden tot het einde.” Het gevoel was, zeker ten opzichte van de eerste week, wel goed volgens de Brabander. “Vorige week verloor ik in drie kilometer klimmen net zo veel tijd als nu in negen kilometer bergop. Dat is een verbetering. Nu kom ik nog niet met die groep mee, maar de Vuelta is nog niet voorbij”, aldus een strijdlustige Kruijswijk. 

 

De komende week kan Kruijswijk rekenen op de steun van onder meer Antwan Tolhoek, die steeds meer zijn draai begint te vinden. De val op de eerste dag van de Vuelta speelt hem geen parten meer. “Ik voelde mijn pijnlijke schouder wel, maar het is niet dat ik er langzamer door fietste.” Het tegendeel leek zelfs waar, want de 23-jarige Zeeuw kon zijn kopman lang steunen bergop. “Ik had goede benen vandaag. Het ging écht goed”, zei hij na afloop.