HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 september 2018

Kruijswijk moet naaste concurrenten op slotklim laten gaan

Steven Kruijswijk heeft zijn derde plaats in het klassement van de Vuelta niet weten vast te houden. De kopman van Team LottoNL-Jumbo had het in de zeventiende etappe lastig op de slotklim en verloor een minuut op zijn naaste concurrenten. In het klassement staat de Brabander nu op de vijfde plaats. 

In de etappe naar het Balcón de Bizkaia werd het een strijd op twee fronten: een kopgroep streed voor de dagzege en daarachter ontbrandde de strijd voor het klassement. Kruijswijk werd door zijn ploegmaten goed afgezet aan de voet van de steile slotklim. De nummer vijf van de Tour kon lang mee, maar moest uiteindelijk plooien in de laatste twee kilometer.

“Elke dag is anders. De ene dag win je tijd, de andere dag verlies je tijd. Vandaag was ik het die tijd verloor”, aldus Kruijswijk. “Het was een erg zware slotklim. Het tempo lag zeer hoog en op het laatste kon ik niet volgen. Het was erg steil, dus het was meer kruipen dan fietsen. Het is nu vooral zaak om te blijven knokken tot het einde en dan zien we wel waar we eindigen. Het is nog niet gedaan.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning