HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 september 2018

Kruijswijk na verbluffend sterke tijdrit naar plek drie in Vuelta

Steven Kruijswijk is na de zestiende etappe in de Vuelta, een 32 kilometer lange tijdrit, opgeklommen naar de derde plaats in het klassement. De kopman van Team LottoNL-Jumbo reed een verbluffend sterke tijdrit, waarin hij vierde werd op 51 seconden van ritwinnaar Dennis. In het klassement staat hij nu op 52 seconden van leider Simon Yates.

“Dit is heel erg mooi.”, aldus een glunderende Kruijswijk. “Ik had een erg goede dag en ik wilde een goede tijdrit afleveren. Ik wist dat ik met een goede dag top tien kon rijden, maar vierde dat is heel erg mooi. Het parcours was op mijn lijf geschreven, maar je weet nooit wat de concurrentie gaat doen. Ik was goed vertrokken, misschien iets te snel, en heb mijn tijdrit goed kunnen doseren. Als je binnen een minuut eindigt van Dennis, heb je het gewoon prima gedaan. Uiteindelijk zijn de verschillen nog best groot.” 

Met nog een aantal zware dagen voor de boeg kijkt Kruijswijk al met vertrouwen uit naar de resterende etappes. “We gaan het dag per dag bekijken. Het maximale geven en dan zien we wel waar we zondag eindigen. Tot nu toe gaat het uitstekend.”

Ploegleider Grischa Niermann was blij verrast door het sterke optreden van zijn kopman. “Steven heeft ons allemaal verbaasd. Zeker toen hij de snelste was aan het eerste tussenpunt. Toen wisten we al dat het een zeer goede dag ging worden. Hij staat nu derde en we gaan er alles aan doen om op het podium te eindigen. Het gaat een zware week worden, maar het vertrouwen in Steven en de rest van de ploeg is groot.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning